Lovastáborok

Táborainkban egészséges és pszichés problémával küzdő gyerekeknek egyaránt biztosítunk élményterápiás programot. A lovas terápiát kiegészítjük irányított foglalkozásokkal, mint nyelvoktatás, úszás, erdei kötélpálya, mese és kreatív terápia, állatsimogatás, kincskeresés, minden tábort egy-egy vezérfonalra fűzve fel.

lovastabor1

Az, hogy a táborok integráltak minden gyermeknek hasznos, lehetőség nyílik az egymástól való tanulásra, az egyéni értékek, erősségek megélésére, a másik elfogadása, támogatása, értékként jelenik meg.

1. Lovas – nyelvi tábor

Ez a tábor egyesíti a nyelvoktatás és a lovaglás jótékony hatásait, mindezt a gyermekek számára érthető, befogadható és élvezetes formában teszi.

A tábor foglalkozásain olyan játékos feladatokkal tanulják az idegen nyelvet, hogy érdeklődésük, nyelvszeretettük fokozódik, melyben nagy szerepet játszik a lovas szaknyelvvel való ismerkedés is. Kibővítve ezt a mindennapi lovaglással. Ebbe a táborunkba, 4-14 éves gyerekeket várunk, természetesen korosztályonkénti bontsában.

lovastabor2

2. Képességfejlesztő lovastábor

Ez a tábor egyesíti a kineziológia, az SVT és a lovaglás jótékony hatásait, mindezt a gyermekek számára érthető, befogadható és élvezetes formában teszi.

A kineziológia erősíti az öntudatot és az esetleg negatív önértékelést pozitív irányba mozdítja.

Javítja a koncentrációs készséget, a testi és lelki ellenálló képességet.

A gyermek tapasztalatokra tesz szert önnön testéről, lelkéről, fizikai és mentális erejéről. Megismeri határait és képes lesz e határokat tiszteletben tartva tovább fejleszteni magát. Mindezt természetesen játékosan, képességeit és igényeit szem előtt tartva, teret engedve fantáziájának, kreativitásának és mozgásvágyának, lóháton is.

A tábor foglalkozásain olyan játékos gyakorlatokat és lazító technikákat sajátíthatnak el a gyerekek, melyek segítségével a minden napi életben könnyebben, nyugodtabban, tudatosabban és harmonikusabban tudnak helyt állni. A táborban 4-14 éves gyerekek vehetnek részt, természetesen korosztályonkénti bontásban.

lovastabor3

3. Lovas – mese tábor

A tábor egy mesére épül, melyben a gyerekek a szereplők, akik sokféle próbatétellel találkoznak és természetesen, mint minden rendes mesében, van segítőjük és varázseszközeik. Náluk a lovas terápiát, amely a lovak ápolásától, a vezetett lovon való lovagláson át a voltizsálásig tart, kiegészítjük kreatív foglalkozásokkal. Az izgalmakkal teli, fantáziavilágban játszódó táborunk a mese eljátszásával zárul, ahová 4-7 éves gyerekeket várunk.

lovastabor4

4. Lovas – kamasz tábor

A táborba középiskolás fiatalokat várunk, akik szeretik a a lovakat,a természetet, és érdeklődnek belső énjük iránt. Gyere és ismerd meg magad egy élményekben gazdag lovas táborban.